Тръмп обяви Путин за гениален. Бяс в Белия дом!

Републиканци в САЩ се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън

Тръмп обяви Путин за гениален. Бяс в Белия дом! | StandartNews.com

Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на президента на Русия Владимир Путин по отношение Украйна и нарече руския лидер "много разумен", съобщават "Дейли мейл" и "Индипендънт".

Някои републиканци в САЩ се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала никъде по времето, когато Тръмп беше президент. Самият Тръмп също публикува по-рано туит, в който твърди, че отношенията му с Путин са щели да предотвратят кризата.

Няколко часа след това изявление бившият президент заяви в радио предаване, че когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките региони Донецк и Луганск в Източна Украйна, си е казал: "Това е гениално". "Казах си: "колко е умно това", посочва Доналд Тръмп.

В коментар на изказването на бившия американски президент, говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че се стараят да не приемат съвети "от някого, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия". По думите й от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.

По-рано Джо Байдън заяви, че ще има още по-строги санкции срещу Русия, освен наложените към две руски банки и забраната за търговия и инвестиции за сепаратистите от ДНР и ЛНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай