Байдън води в Аризона, битка за Джорджия /ОБНОВЕНА/

Напрежението продължава да ескалира

Байдън води в Аризона, битка за Джорджия /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Битката за Белия дом още не е приключила, но кандидатът демократ за президент Джо Байдън все повече се доближава до успеха.

Според последни данни на CNN, Байдън води в щата Аризона с 1,4 процента, както и в Невада с 0,9 процента.

В Пенсилвания се очертава победа за Тръмп. В щата Джорджия битката е жестока, като Тръмп има преднина от 0,3 процента.

Съдия в Мичиган  отхвърли съдебен иск на кампанията на президента на САЩ Доналд Тръмп, подаден в опит да спре преброяването на гласовете в щата, предаде Ройтерс.

Съдия Синтия Стивънс отхвърли иска по време на съдебно заседание и заяви, че планира да издаде писмено решение утре.

Изборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп оспори резултатите от изборите за президент в четири щата, предадоха световните медии.

От Републиканската партия внесоха жалба срещу преброяването на гласовете в щата Джорджия, след като по-рано оспориха преброяването в Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, предаде АП.

Президентът на САЩ публикува туит в социалната мрежа, в който заяви, че ще оспори изборите.

Тръмп оспорва преднината на конкурента си за изборите за 46-ия президент демократа Джо Байдън. Всички щати, в които се твърди, че Байдън е спечелил, ще бъдат съдени за злоупотреби с изборите, казва той. От социалната мрежа скриха съобщението му.

Ние ще победим, убеден е Тръмп.

В момента демократа Байдън има 264 гласа, а Тръмп е с 214 гласа. В Невада засега са преброени 75 на сто от гласовете и разликата между Байдън, който води, и Тръмп е около 7500 гласа.

Трудностите дойдоха заради преброяване на гласовете във всеки щат, изпратени по пощата.

Това е особено важно за изборите през 2020 г. Доналд Тръмп призова своите привърженици да гласуват само лично и много голям брой привърженици на Джо Байдън гласуваха по пощата поради епидемията от коронавирус.

Първоначално Тръмп поведе, но гласовете по пощата промениха везните в полза на кандидата на демократите=

"Опитите да се прекрати броенето на гласовете са напълно необосновани. Тяхната цел е да се създадат условия за разпространяване на недостоверна информация за хода на избирателния процес", заявиха от щаба на демократите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай