Тръмп изуми Америка! Какво поиска

Той планира в четвъртък да се яви в затвора в окръг Фултън

Тръмп изуми Америка! Какво поиска | StandartNews.com

Верен на своя стил, Доналд Тръмп предприема доста нестандартен ход.

"Ще отида в Атланта, щата Джорджия, в четвъртък, за да бъда АРЕСТУВАН". Това написа бившият американски президент Доналд Тръмп в социалната си мрежа "Трут соушъл".

Той планира в четвъртък да се яви в затвора в окръг Фултън, за да се предаде на властите по делото за подмяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, предаде Ройтерс.

Тръмп описа обвиненията като политически мотивиран опит да бъде провалена кампанията му за преизбиране.

По-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, че Тръмп планира да се яви в затвора в окръг Фултън в четвъртък. Датата е била договорена между адвокатите на Тръмп и канцеларията на прокурора на окръга покрай договарянето на условното му освобождаване под гаранция, съобщи Си Ен Ен.

Според телевизията в четвъртък Тръмп ще се яви в затвора в окръг Фултън и ще премине през стандартните процедури за арест - ще бъде претърсен, сниман и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Това е първото от общо четири дела срещу Тръмп, по което той ще трябва да плати 200 000 долара гаранция за условно освобождаване и ще бъде задължен да не отправя заплахи в социалните мрежи, за да не наруши условията по гаранцията.

Прокурорите по делото предложиха то да започне на 4 март догодина, докато адвокатите на Тръмп поискаха отсрочка до 2026 г., посочва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай