Тристранната среща в Израел засега не дава резултат

САЩ и Израел са твърди противници на Иран, но Русия и Иран са стратегически съюзници

Тристранната среща в Израел засега не дава резултат | StandartNews.com

Продължава срещата на секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, съветника по националната сигурност на САЩ Джон Болтън и израелския им колега Меир Бен Шабат в Ерусалим.

Тази сутрин Джон Болтън, който представлява Тръмп, и Николай Патрушев, който представлява Путин, разговаряха с премиера на страната домакин Бенямин Нетаняху, според когото Израел, Русия и Съединените щати имат една обща цел - да отстранят иранските сили от Сирия, което ще направи Близкия изток по-стабилен.

Вашингтон е готов за истински преговори с Иран, каза Джон Болтън. Американският съветник по националната сигурност нарече Иран „източник на враждебност и агресия“ в Близкия изток. САЩ и Израел са твърди противници на Иран, но Русия и Иран са стратегически съюзници, отбелязва ДПА.

Патрушев от своя страна обясни, че американският дрон е бил свален във въздушното пространство на Иран, а по отношение на борбата с тероризма Москва и Техеран си сътрудничат, но Русия ще се съобрази и с притесненията на Израел.

Русия успява да поддържа тесни връзки както с Иран, така и с Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай