Tри активистки на FEMEN и журналист бяха отвлечени

Tри активистки на FEMEN и журналист бяха отвлечени | StandartNews.com

Киев. Три активистки на FEMEN и журналист са били отвлечени, съобщи сайтът на движението http://femen.org.

Организирана група е нападнала три активистки на FEMEN и журналист, които са излизали от вкъщи за протестна акция, във връзка с пристигането до Украйна на президента на Русия Владимир Путин и Московския патриарх Кирил по случай 1025-годишнината от Покръстването на Русия. Участничките в движението и фотографът са били жестоко пребити до входа на блока, след което са били насила качени в автомобил. Оксана Шачко, Александра Шевченко, Яна Жданова и Дмитрий Костюков са били откарани в неизвестна посока, връзката с тях е изгубена.

На 27-ми юли милицията е арестувала три участнички в движението FEMEN и момче, което ги съпровождало, заради дребно хулиганство и неподчинение към органите на реда, съобщи Интерфакс. Органите на реда са се опитали да направят забележка във връзка с неподобаващия външен вид на „разхождащите се голи" момичета и момче с фотоапарат.

След като младите хора не реагирали на предупреждението били откарали до Районното управление. По-рано същия ден женското движение FEMEN е подало сигнал до Милицията за отвличане на три свои активистки и журналист, допълва Интерфакс. Освен това, в събота FEMEN е съобщило за нападение над лидера на движението Анна Гуцул до входа на собствения й дом. Според информацията на организацията, едър мъж е ударил момичето с юмрук по лицето, след като е хванал кучето й Фима, е избягал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай