Тревога в Турция след нова серия трусове

Много граждани бяха принудени от уплахата да прекарат нощта в колите си

Тревога в Турция след нова серия трусове | StandartNews.com

Нова серия земетресения предизвика краткотрайна тревога в Турция. Много граждани бяха принудени от уплахата да прекарат нощта в колите си или на открито, въпреки минусовите температури и студената вълна. 

Поредно мощно земетресение с магнитуд 4,5 е станало снощи в 19.47 ч. в Саймбейли, окръг Адана, обяви дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД). Трусът е регистриран на дълбочина 9,3 километра. Той е усетен и в съседни градове като Кахраманмараш, Газиантеп и Османие, както и в Северна Сирия.

АФАД обяви, че след Адана са се случили още 3 земетресения с магнитуд 4.0 в 20.05 и 23.08 и 4.1 в 00.44 в полунощ в Кахраманмараш, предаде "Марица". Те са били регистрирани съответно на дълбочина 7 и 7,6 километра.

Губернаторът на Адана Сюлейман Елбан обяви: „Досега не сме получили никакво обезпокоително известие за жертви, ранени или сериозни материални щети породени от земетресението. Нашите екипи продължават работата си по извозване на останките на разрушените сгради след земетресението от 6 февруари.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай