Тръмп видя измама зад загубата си

Тръмп видя измама зад загубата си | StandartNews.com

Самолетът му даде дефект в двигателите, приземи се аварийно

Претендентът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп оспори резултата от първичните избори в щата Айова и обвини съперника си Тед Круз в измама, съобщи АП.

В текст, поместен в официалния акаунт на Тръмп в "Туитър", се заявява, че "или трябва да има нови избори, или резултатът на Круз трябва да бъде анулиран". В друг по-ранен пост милиардерът обвинява Круз, че казал на избирателите в Айова, че Бен Карсън се оттегля от битката, за да открадне от гласовете за него.

На вътрешнопартийните избори в Айова в понеделник Тръмп получи 24% и се класира втори след Круз, който спечели 28% от гласовете. Трети бе Марко Рубио с 23%, следван от Карсън с малко над 9%, Ранд Пол с 4,5% и Джеб Буш с под 3%. Останалите петима кандидати - Джон Кейсик, Карли Фиорина, Майк Хъкаби, Крис Кристи и Рик Санторъм получиха под 2%. Онзи ден Хъкаби и Пол се отказаха от надпреварата за номинацията на републиканците, същото днес направи и Санторъм.
В същото време стана ясно, че самолетът "Боинг 757", на борда на който пътувал Тръмп, извършил принудително кацане на летището в Нешвил заради проблем в двигателя. Машината летяла от Айова за Арканзас, където политикът отивал на предизборен митинг. В Нешвил милиардерът бил прехвърлен на друг самолет, с който благополучно пристигнал за събитието с около два часа закъснение. Федералната служба за гражданска авиация на САЩ разследва инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай