Тръмп срещу лудия Ким Чен Ун за Личност на годината на "Тайм"

Тръмп срещу лудия Ким Чен Ун за Личност на годината на "Тайм" | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун са в списъка с номинираните за "Личност на годината" на американското сп. "Тайм".

Класацията се прави от точно 90 г., победителят в нея е личност или група хора, оказали най-голямо положително или отрицателно влияние в новините през годината. През 2016 г. редакцията на "Тайм" избра за победител Тръмп.

В тазодишния списък с номинирани няма личност или организация от Европа. Освен Тръмп и Ким другите финалисти са: милиардерът Джеф Безос; "Мечтателите" - хиляди имигранти без документи в САЩ, доведени от родителите си, когато са били деца; режисьорът Пати Дженкинс; звездата по американския футбол Колин Каперник; кампанията #MeToo за жертвите на сексуално насилие и домогвания по целия свят, споделили горчивия си опит; специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва дали Русия се е намесила на изборите в САЩ; престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и китайският лидер Си Дзинпин. Списанието ще обяви "Личност на годината" за 2017 г. днес.

Бин Салман бе избран за "Личност на годината" от читателите на списанието, сочат резултатите от онлайн анкетата. Принцът остави далеч зад себе си други световни лидери, индустриални магнати, хора от шоу бизнеса и активисти. 32-годишният Бин Салман получи 24% от гласовете. Синът на саудитския крал Салман се прочу с ареста на десетки бизнесмени и членове на кралското семейство за корупция. Мнозина смятат, че това е опит за узурпиране на властта. Втори, само с 6%, е движението #MeToo, а трето място с по 5% си поделят Каперник, Мълър и "Мечтателите". В читателската класация намериха място още руският президент Владимир Путин и папа Франциск (по 3%), Тръмп (2%), Хилари Клинтън и канадският премиер Джъстин Трюдо (по2%), Си Цзинпин (1%) и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай