Тръмп изгони тв водещ

Тръмп изгони тв водещ | StandartNews.com

Американският милиардер и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп влезе в пререкание с водещ от най-голямата испаноезична телевизия в страната и го изгони от залата за пресконференции. Това се случи по време на кампания на Тръмп в Айова, докато той се бори за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2016 г.

По време на конференцията мексиканският журналист Хорхе Рамос от базираната в Маями испаноезична телевизия "Юнивижън" се изправи и започна да задава въпроси за предложението на Тръмп да не се дава автоматично гражданство на родените на територията на САЩ деца, чиито родителите са незаконни имигранти. Известен с отрицателното си отношение към имигрантите, своенравният милиардер прекъсна журналиста и каза, че не му е дал думата, след което няколко пъти го прикани да седне. Въпреки забележката на Тръмп журналистът продължи с въпроса си, което изнерви допълнително кандидат президента и той изгони водещия от залата с репликата "Връщай се в "Юнивижън".

Това доведе до незабавна реакция на охраната, което започна да бута Рамос към изхода на залата. По-късно на Рамос бе позволено да се върне в залата, като Тръмп го поздрави любезно, но въпреки това двамата подновиха спора си, като постоянно се прекъсваха един друг. Междувременно експерти по генеалогия заявиха, че техни изследвания доказват, че Доналд Тръмп и неговият пряк опонент за президентския пост в САЩ Хилари Клинтън са далечни братовчеди. Според учените родствената им връзка се корени в английската аристокрация от ХIV век. Експертът Ей Джей Джейкъбс уточни, че 19-ият прадядо на Тръмп и Клинтън е крал Едуард Трети, което ги прави и 19-и братовчеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай