Тръмп в атака. Припомни щурма и обяви решение

Бившият американски президент откри кампанията си

Тръмп в атака. Припомни щурма и обяви решение | StandartNews.com

Бившият американски президент Доналд Тръмп откри кампанията си за президентските избори през ноември с реч в град Нютън, щата Айова, с обещанието да спечели отново. Това стана в деня на годишнината от нападението срещу Капитолия през 2021 година.

В речта си той не акцентира върху събитията отпреди три години, но определи като "заложници" хората, които са в ареста заради случилото се тогава.

Тръмп обеща, ако бъде избран, да помилва много от тях. Той предупреди, че ако съперникът му Джо Байдън спечели изборите, може да избухне Трета световна война, като подчерта, че вотът е последният шанс за спасяването на Америка.

Според бившия президент Байдън е бил начело на икономическия упадък и е предизвикал хаос по границите, и в същото време не е успял да спре руската инвазия в Украйна:

"Залогът на тези избори не може да бъде по-висок при нечестния Джо Байдън. Границите ни, ако сте забелязали, а аз съм сигурен, че никой не е забелязал, те бяха изтрити, бяха заличени…Милиони и милиони хора преминават в страната ни".

В петък настоящият държавен глава Джо Байдън откри предизборната си кампания с политическа атака срещу своя предшественик и най-вероятен съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп. Според Байдън Тръмп е основна заплаха за американската демокрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай