Трагедия в Япония: много загинали и ранени

Близо 20 000 домакинства от най-северния основен остров останаха без ток

Трагедия в Япония: много загинали и ранени | StandartNews.com

В Япония 17 души загинаха, а повече от 90 бяха ранени в следствие на обилен снеговалеж. Стотици домове останаха без ток, съобщиха от службата за пожарна безопасност и борба с бедствията, цитирана от БТА.

В северната част на страната от миналата седмица започна обилен снеговалеж, който блокира стотици автомобили по пътищата, създаде проблеми със снабдяването и причини смъртта на 11 души до събота. През уикенда наваля още сняг и броят на жертвите достигна 17, а ранените станаха 93. Много от тях са паднали, докато разчиствали снега от покривите на къщите си или са били затрупани под големи преспи, свлекли се от покривите.

Местните власти в засегнатите от снега райони призоваха жителите да бъдат предпазливи при снегопочистването и да не действат сами.

В град Нагай, префектура Ямагата, дебелината на снежната покривка достигна 80 см. Много райони в Североизточна Япония съобщиха за три пъти по-голямо количество сняг от средното за сезона.

Близо 20 000 домакинства от най-северния основен остров на Япония останаха без ток в неделя, след като обилният снеговалеж предизвика прекъсване на електричеството. Властите съобщиха, че по-късно през деня електрозахранването на повечето места е било възстановено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай