Това ли ще спаси сина на Елизабет II от затвора

Британският принц Андрю ще получи достъп до тайно споразумение от 2009-а

Това ли ще спаси сина на Елизабет II от затвора | StandartNews.com

Британският принц Андрю ще получи достъп до тайно споразумение от 2009 г., което според адвокатите му ще го защити от съдебното дело по обвинение в изнасилване, заведено от американка

Споразумението е между Вирджиния Джюфре, която обвинява херцога на Йорк в сексуално насилие, и покойния финансист Джефри Епстийн, а британският принц не е страна по него.

Съдията от Манхатън Лорета Преска разпореди защитата на аристократа да получи копие от конфиденциалното споразумение.

Наследниците на Епстийн, който беше осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация, но почина в затвора през 2019 г., са се съгласили да дадат достъп на сина на кралица Елизабет Втора до документа. За това обаче е необходимо и съдебно одобрение, тъй като споразумението е част от друго дело, което жената води срещу Джизлейн Максуел, дългогодишна приятелка на Епстийн. Ищцата твърди, че е била изнасилена в апартамент на Максуел в Лондон.

Официално не са предявени обвинения на принц Андрю (61 г.), който "категорично" отхвърля твърденията на Джюфре, предава БТА. Тя заведе дело през август в САЩ, като твърди, че британският принц я е изнасилил през 2001 г., когато тя не е била навършила 18-годишна възраст. Американката настоява за финансово обезщетение.

Адвокатът на херцога на Йорк Андрю Бретлър заяви, че очаква скоро да получи достъп до документа от защитниците на Вирджиния Джюфре. Миналия месец обаче те обявиха, че договорката от 2009 г. "няма връзка" с казуса с принц Андрю.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай