Топ учен: Нормалното се връща другата есен

"Ваксините са основен източник на надежда

Топ учен: Нормалното се връща другата есен | StandartNews.com

Топ френският учен и съветник на френското правителство Жан-Франсоа Делфрайси заяви, че е малко вероятно страната да се нормализира преди есента на следващата година, съобщават Ройтерс и "Индипендънт".

"Ваксините са основен източник на надежда, но ако погледнете възможностите за ваксиниране, които ще имаме във Франция и другаде в Европа, ще ни трябва време. Производството на ваксини ще бъде по-бавно от предвиденото преди 15 дни или три седмици."

В четвъртък председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи, че на 27, 28 и 29 декември започват ваксинациите в целия ЕС.

Разпространението е условно в зависимост от това дали ваксината Pfizer/BioNTech, която бе одобрена от британския регулаторен орган за спешна употреба на 2 декември и регулаторният орган на САЩ за спешна употреба на 11 декември, ще бъде одобрена от регулатора на ЕС.

Ваксината ще бъде обсъдена на среща на 21 декември, докато одобрението на ваксината Moderna трябва да бъде обсъдено следващия месец.

В сряда френският премиер Жан Кастекс заяви пред парламента, че кампанията за ваксиниране във Франция може да започне през последната седмица на декември, ако бъде одобрена, а след това ще бъде засилена през януари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай