Тирол инвестирал 280 млн. евро в лифтове за 2015-а

Тирол инвестирал 280 млн. евро в лифтове за 2015-а | StandartNews.com

Точно 280 милиона евро е инвестирал Тирол само през лятото на 2015-а, за да подобри чувствително инфраструктурата на лифтовете си. Това обявиха днес от ръководството на австрийската провинция на специална пресконференцията в Зьолден.

Новите съоръжения са направени на мястото на лифтове строени през 80-ете години на 20-и век, които вече са морално остарели.
Отчетено бе също така, че през сезон 2014/2015 показателите за туризма в Тирол са се подобри след началото на кризата, но руският пазар се е сринал с 40%. За сметка на това се прави всичко възможно да се навлезе в китайския и вече има първите големи групи, които идват на зимна почивка в Австрия.

Домакинството на големи състезания, сред които световните купи по ски е един от начините да се справим с кризата, отчетоха австрийците днес. Именно поради това са кандидатствали за всички спортни първенства, които могат да направят, включително и скелетон. В резултат на това са получили световни игри за деца, които ще се проведат през 2016-а.

Като сериозна цел бе посочена свалянето на цените в туризма. Според изчисленията средната цена на нощувка в 4-звезден хотел може да падне до 60 евро, а тази в 3-звезден до 50. Отчетено бе, че курортите са отчели 51 тотално запълнени дни, което не било лошо постижение, но все пак било намаляло от миналия сезон са били 54.

Голям плюс за популяризирането на курортите бил и фактът, че последният филм за Джеймс Бонд е сниман в Зьолден. Дори новата реклама на курорта е направена от кадри от "Спектра". Така австрийците отговориха и на българските "специалисти", които не харесаха клипа с холивудските звезди, които рекламираха България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай