Тежки наводнения в Турция. Вижте какво се случва

260 жилища са наводнени само в района на Бурса

Тежки наводнения в Турция. Вижте какво се случва | StandartNews.com

Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция причиниха щети и доведоха до затруднения по пътищата и в ежедневния живот на гражданите, съобщават турските медии.

Пороят наводни и историческите пазари в Истанбул Капалъ чаршъ и Египетския пазар, а търговците се опитваха да се справят с положението сами. Автомобили закъсаха на различни места в мегаполиса. Наводнени бяха търговски обекти.

В квартал Бейкоз рухна стената на изграждан строителен обект. На мястото бяха изпратени екипи на бърза помощ, пожарната и Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), които се опитват да измъкнат затрупан човек, посочва ТРТ Хабер.

Прелели реки и задръстени отводнителни шахти усложниха ситуацията по пътищата на мегаполиса.

Пожар е възникнал в квартал Пендик, след като, както се съобщава, гръм ударил покрива на местна сграда.

Автобус от мрежата на градския транспорт е закъсал в квартал Юскюдар, а на един от пътниците му е прилошало и е била повикана медицинска помощ.

Наводнени са също подлези и станции на метрото.

В квартал Саръйер е пропаднал път, което е създало проблеми в трафика. В Кяътхане се е образувало свлачище, а пръстта е затрупала пътя и напълно е блокирала трафика. Шофьорът на паркиран микробус се е спасил в последната секунда, успявайки с бърза маневра да го изведе от свличащата се земна маса.

Наводнения имаше и в редица други окръзи от областта Мармара (окръзите около Мраморно море). Сходни бедствени картини се наблюдаваха в Бурса, Ялова, Ескишехир, Текирдаг и Болу.

Залети от вода бяха много къщи, магазини и офиси. Улици и булеварди се превърнаха в езера. Автомобили закъсаха на пътя, като на някои места водата ги покриваше напълно.

На места пороят бе придружен от силен вятър, който прекатури дървета. 

260 жилища са наводнени само в района на община Муданя, окръг Бурса, но няма данни за загинали хора, информира АФАД.

В окръг Ялова е паднал 48 л дъжд на кв.м, съобщиха служители на метеорологическата служба.

Източник: БТА 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай