Тайландската полиция арестува заподозрян за атентата в Банкок

Тайландската полиция арестува заподозрян за атентата в Банкок | StandartNews.com

Полицията в Банкок е арестувала мъж във връзка с бомбата, която уби 20 души в столицата на Тайланд Банкок преди почти две седмици, предаде Би Би Си.

Полицията е обискирала апартамент, използван от човека, в северната част на Банкок, в събота и е открила материали за производство на бомби, заяви говорител на полицията.

Заподозреният "изглежда като този, ние търсим", каза говорителят Правут Таворнсри.

Атентатът бе извършен в препълнения храм Ераван в Банкок на 17 август.

Във взрива в Банкок бяха ранени и 125 души. Повечето от пострадалите бяха чужди туристи.

Тази седмица стана известно, че тайландската полиция проверява дали граждани на Турция не са свързани с атентата от 17 август в тайландската столица Банкок, в който загинаха над 20 души.

Според тайландски медии правоохранителните органи проверяват данните на 20 турски граждани, пребивавали в Тайланд през двете седмици преди взрива. Версията, че в терористичния акт може да са замесени активисти от ултрадясната националистическа организация Сиви вълци преди това беше тиражирана от британската информационна група Джейна, специализирана в отразяване на транспортна и на военна тематика. Според анализатора от тази агенция Антъни Дейвис Сивите вълци стояли и зад неотдавнашно нападение срещу консулството на Тайланд в Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай