Такситата в Париж стачкуват срещу Юбер

Такситата в Париж стачкуват срещу Юбер | StandartNews.com

Хиляди таксиметрови шофьори днес се очаква да блокират основните артерии на френската столица Париж в знак на протест срещу приложението за "граждански" таксита "Юбер" (Uber). Стачката трябва да започне тази сутрин. Шофьорите ще подпалят гуми, за да изразят гнева си срещу "дивашката" конкуренция на мобилното предложение, предава БГНЕС.

"Целта е да превземем пространството и да докажем, че на нас ни е писнало", каза синдикалният лидер на таксиметровите шофьори Карим Аснун. Таксиметровите шофьори настояват за спирането на това приложение, мирен протест и призовават хората да не се подават на провокациите.

В Лион, Ница и Страсбург клиенти или шофьори на "Юбер" бяха нападнати. Миналата седмица таксиджия се представи като клиент на приложението, за да докара шофьора на новата услуга на изолирано място, където десетки таксиметрови шофьори разбили колата му.

Приложението твърди, че във Франция има 400 000 потребители. Протестиращите подчертават, че става въпрос за хора, които не плащат никакви осигуровки и данъци, които не са преминали задължителните 250 часа за получаване на лиценз за таксиметров шофьори и нямат професионална застраховка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай