Свидетел се отказа от показания в полза на Тръмп

Това стана в щата Пенсилвания, където щабът на Тръмп оспорва изборните резултати

Свидетел се отказа от показания в полза на Тръмп | StandartNews.com

В щата Пенсилвания пощенският служител Ричард Хопкинс, който се оплака от нередности при отчитането на гласовете, оттегли показанията си, съобщи в. „Вашингтон Пост”.

Според изданието Хопкинс първоначално е заявил, че началникът на пощенската служба в Пенсилвания е инструктирал подчинените да завеждат бюлетините, получени след изборния ден с по-ранна дата. По-късно в хода на разследването Хопкинс заяви пред Службата на генералния инспектор на пощенската служба на САЩ, че се отказва от твърденията си и подписа отказ от отговорност, пише изданието.

Изборите в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според оценки на водещи американски медии, кандидатът за президент на САЩ Джоузеф Байдън си е осигурил повече от 270 електорални гласа, които са му необходими, за да победи републиканеца Доналд Тръмп в борбата за президентския пост. Байдън обяви победата си на изборите.

Тръмп не призна поражението и обяви намерението си да се обърне към съдилищата по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него е имало многобройни нарушения от страна на демократите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай