Светът замлъкна. Путин отива при Ким

Какво се разбраха двамата лидери

Светът замлъкна. Путин отива при Ким | StandartNews.com

Светът замлъкна, наблюдавайки срещата на върха между лидерите на Русия и Северна Корея – Владимир Путин и Ким Чен-ун. Ким е поканил Путин да посети страната му и руският президент е приел, съобщи Корейската централна телеграфна агенция. Двамата се срещнаха на космодрум в Далечния изток на Русия.

Ким е казал на Путин, че тази среща е издигнала двустранните връзки на ново ниво, и е изразил готовността си да работи за стабилни, ориентирани към бъдещето отношения през следващите 100 години, предаде Ройтерс. Двете страни са се споразумели за по-нататъшно укрепване на стратегическото и тактическото сътрудничество в лицето на "военните заплахи, провокациите и тиранията на империалистите", се казва в съобщението.

Ким Чен-ун нарече отношенията на страната си с Русия свой основен приоритет и обеща пълна подкрепа за президента Владимир Путин.

Според американското разузнаване Русия иска да получи повече оръжия от Северна Корея, за да попълни намаляващите си запаси за войната в Украйна. Пхенян от своя страна иска подкрепа за затруднената си икономика и очаква от Москва технологии за сателитните и ядрените му програми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай