Вторник,

Светът вторачен в Русия, а Ким Чен-ун трупа зловеща армия

От: СТАНДАРТ -
3026
Светът вторачен в Русия, а Ким Чен-ун трупа зловеща армия
A
A
A

Докато светът се е вторачил в Русия и заповедта за арест на Владимир Путин, издадена от Международния съд в Хага, Ким Чен-ун трупа зловеща армия. Броят на войниците, предимно студенти, стигна 800 000.

Северна Корея твърди, че около 800 000 нейни граждани доброволно са се присъединили към армията или ще се запишат отново в редовете ѝ, за да се бият срещу САЩ, съобщи севернокорейското официално издание на управляващата Корейска трудова партия, предаде Ройтерс.

Само вчера около 800 000 студенти и работници на територията на цялата страна са изразили желание да се запишат или да се присъединят отново към въоръжените сили, за да се противопоставят на САЩ, съобщи в. „Родон синмун”.

КНДР направи това съобщение, след като в четвъртък изстреля междуконтинентална балистична ракета в отговор на продължаващите съвместни военни учения на САЩ и Република Корея.

Пхенян изстреля ракетата в морето между Корейския полуостров и Япония, часове преди южнокорейският президент да замине за Токио за среща на високо равнище, посветена на пътища за противодействие на разполагащата с ядрено оръжие Северна Корея.

Съвместните учения на САЩ и Южна Корея „Щит на свободата 23” започнаха в понеделник и ще продължат 11 дни. Те са в голям мащаб, какъвто не е разгръщан от 2017 г.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com