Сряда,

Светът притихна. Путин обеща на една страна безгранично партньорство

От: СТАНДАРТ -
23926
Светът притихна. Путин обеща на една страна безгранично партньорство
A
A
A

Руският президент Владимир Путин продължава да стряска целия свят с топлите си отношения с Китай. Показността им, която става все по-натрапчива, буди тревоги.  

В Москва се проведе среща между руския президент Владимир Путин китайския министър на отбраната Ли Шанфу. Путин приветства военното сътрудничество между двете страни, които обявиха "безгранично" партньорство, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

На кадри от срещата, публикувани от Кремъл, се вижда как Путин се ръкува с Ли, а след това сядат на една маса. Присъства и руският министър на отбраната Сергей Шойгу. "Развитието на отношенията между нашите две нации върви добре във всички области - в икономиката, социалния, културния и образователния сектор, както и във военните ведомства", заяви Путин във встъпителните си думи.

Пекин обяви посещението на Ли в Москва миналата седмица, като заяви, че той ще се срещне с представители на отбраната, но не беше споменато за среща с Путин. Провеждането й говори за задълбочаване най-вече на военното сътрудничество между двете държави и то в контекста на войната в Украйна.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com