Световен рекорд: Жена роди десет бебета

37-годишната Джосиаме Ситхол стана майка на седем момчета и три момичета

Световен рекорд: Жена роди десет бебета | StandartNews.com

Световен рекорд - жена роди десет бебета. 37-годишната Джосиаме Ситхол стана майка на седем момчета и три момичета в болница в Претория, Южна Африка. Щастливата новина беше съобщена пред южноафриканските медии от нейния съпруг Тебохо Тсотетси. Жената е родила посредством цезарово сечение.

"Тя беше бремена седем месеца и седем дни. Щастлив съм. Развълнувам съм. Съжалявам, в момента не мога да говоря много", каза той пред репортерите.

По време на интервю миналия месец в дома им, Джосиаме сподели, че е „шокирана и очарована” от това да е бременна с толкова много бебета. Отначало лекарите ѝ казали, че е бременна с осем бебета, но при следващите прегледи се разкрило, че са пропуснали още две, пише "Лупа".

Професор Дини Мавела от болницата в Претория, споделя, че нейния случай е рядкост, понеже до такава бройка на бебета се стига, ако преди това е имало някакво лечение за лекуване на плодовитостта, но при нея такова е нямало. Мавела добавя, че през следващите няколко месеца бебетата ще живеят в кувьози.

"Бебетата се родиха малки, шансовете им за оцеляване са спорни. Но ще направим всичко по силите си", допълва лекарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай