Световен кошмар! Лукашенко заплаши с ядрена война

Каква реч дръпна беларуският лидер

Световен кошмар! Лукашенко заплаши с ядрена война | StandartNews.com

Изказване на беларуския лидер Александър Лукашенко смути света.

Американското правителство не е забранило на Украйна да изстрелва ракети с голям обсег на руска територия и това може да доведе до апокалипсис. Ако се допусне някакво небрежно движение, тогава ще започне открита битка между САЩ и Русия и това ще доведе до ядрена война. Беларуският президент Александър Лукашенко изрази опасенията си от размяната на удари, фрагмент от речта му беше публикуван в правителствения телеграм канал „Пул първи“.

Лукашенко говори от трибуната на VII Всебеларуско народно събрание, което започна на 24 април. По време на речта си той припомни „горещите точки“, които в момента съществуват в света - руската война срещу Украйна и заплахите за Тайван от Китай.

Според него зад тези ескалации стоят американците, които искат да ги използват, за да отслабят съперниците си. Според беларуския президент това се доказва и от появата в Украйна на ракети с голям обсег, предназначени за нападение и без забрана да поразяват Русия. Според него подобна ситуация може да доведе до „апокалипсис“ и използване на ядрени оръжия.

„Може да започне открита въоръжена конфронтация, дори да се стигне до използване на ядрено оръжие. Всичко е готово за това“, каза политикът.

Лукашенко поясни и при какви условия Кремъл може да използва ядрения арсенал: ако има заплаха за ситуацията вътре в Русия. Той изрази отделна загриженост, че на Украйна преди това е било забранено да атакува руска, а също и части от беларуска територия. Евентуалното по-нататъшно развитие на събитията е "заплашително", обясни президентът.

„Преди това те публично заявиха, че забраняват на украинците да нанасят удари на територията на Русия, отчасти на Беларус, ако ситуацията стане заплашителна – на първо място, за вътрешната ситуация в Русия – Русия ще използва целия арсенал, който притежава“, каза Лукашенко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи