Сряда,

Суперскандал! Папа Йоан Павел II свързан с педофилия

От: Редактор -
Суперскандал! Папа Йоан Павел II свързан с педофилия
A
A
A

По време на понтификата си папата-поляк Йоан Павел IIeпокровителствал не веднъж и дваж педофили в расо и поради тази причина редица висши прелати на католическата църква са се противопоставили на експресното му обявяване за светец – обяви в днешния си брой най-тиражираният римски всекидневник „Република“.

Авторитетният вестник обяснява също така, че папа Франциск е изпратил в Полша нарочна комисия, която да разследва посегателствата върху малолетни на падащи си по деца местни висши прелати и свещеници. Начело на комисията е бившият президент на Конференцията на италианските епископи карднал Анджело Баняско, който е призван да хвърли светлина върху годините на понтификата на Войтила, през които в родината му и другаде са се ширили на воля недосегаеми педофили с протекции от най-високо място.

Разследващите са взели преди всичко на мушка не кого да е, а историческия личен секретар на Йоан Павел кардинал Станислав Дзивиц, който между другото е бил винаги един от най-върлите привърженици на т.нар. българска следа в атентата на Али Агджа срещу началника му.

Дяаже Дзивиц посочил, че нищо, ама абсолютно нищо не знаел какви ги е вършил уличеният с куп доказателства като падащ си по дечица върл секс-маняк,много близък сътрудник на Йоан Павел II.

Това е и мощната фигура в католическата църква през осемдесетте и деветдесетте години на миналия век  – основателя на ордена Легионери на Христос – мексиканеца Марсело Деголадо.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички