Стрелецът от Алмати мъстил на полицаите

Стрелецът от Алмати мъстил на полицаите  | StandartNews.com

Отмъщение срещу органите на реда е мотивът на един от терористите, които нападнаха сграда на полицейско управление в Алмати, Казахстан, в понеделник. При атаката загинаха шестима души, включително четирима полицаи, ранени бяха 8. Единият извършител е заловен, другият се издирва.

Арестуваният казал, че извършил престъплението, за да отмъсти на полицаите, заяви вътрешният министър на страната Калмуханбет Касимов, цитиран от РИА Новости. "На разпита той каза, че натрупал много злоба през годините, докато излежавал наказанието си в колонията. Знаел, че ще бъде арестуван за убийството на жена, и решил да отмъсти на полицейските служители", уточнил министърът. Заподозреният, ранен при ареста, е опериран, разпитан е с разрешение на лекарите и в присъствието на адвокат, твърди Касимов. По негови данни арестуваният лежал за въоръжен обир и притежание на оръжие общо 5 г. и 11 месеца.

Семействата на загиналите полицаи ще получат по 45 000 долара компенсация, а на ранените - по 15 000. Държавата ще поеме разходите на семействата по погребенията, обявиха от министерството на вътрешните работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай