Стрелби в САЩ по пикник и игрище

Стрелби в САЩ по  пикник и игрище | StandartNews.com

Един убит в Детройт, две деца ранени във Филаделфия

Мъж откри безразборна стрелба срещу хора, събрали се на пикник в град Филаделфия, щата Пенсилвания, съобщи АФП. При инцидента са ранени две деца - бебе на 18 месеца и 10-годишно дете. Ранени са и петима възрастни между 15 и 25 години. Нападението е станало около 22:00 ч. на оживена улица, докато хората отивали на пикник. "Той стреляше по всеки, който му се изпречи на пътя независимо дали бял, чернокож, млад или стар", коментира представител на градската администрация, присъствал на екшъна. Лейтенант Джон Уокър заяви пред местна телевизия, че нападателят е стрелял хаотично, докато вървял. Въпреки това от полицията отказват да разкрият повече информация за мъжа.

Междувременно един човек загина, а девет бяха ранени при стрелба в американския град Детройт, щата Мичиган. От полицейския участък в града информират, че инцидентът се случил на баскетболно игрище около 21:00 ч. Най-малко трима от пострадалите са жени на възраст от 26, 30 и 45 г. Двама мъже получили огнестрелни рани са в критично състояние. Властите съобщиха, че като по чудо сред ранените няма деца. Все още не е известна причината за стрелбата. Силите на реда отказват коментар, но увериха, че тече разследване по случая.

Църквата на афроамериканската общност в Чарлстън, където преди дни бяха застреляни 9 души, пък вчера отвори отново врати за неделна служба. ФБР започна да проучва манифест в интернет, съставен по всяка вероятност от задържания стрелец - 21-годишния Дилън Руф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай