Страшни подробности за падналия украински самолет

Нито един от екипажа не оцеля

Страшни подробности за падналия украински самолет | StandartNews.com

Нови подробности излязоха за падналия в Гърция украински самолет. Проверка установи, че няма опасни вещества на борда му. Експертите, които разследват катастрофата на товарния самолет в Северна Гърция късно в събота, не са открили доказателства за опасни вещества, съобщава в. „Катимерини“. Около мястото на инцидента обаче са разпръснати много боеприпаси, които самолетът е превозвал. Намерени са телата на всичките осем членове на екипажа, които са украински граждани, предаде БТА.

Товарният самолет Ан-12 на украинския превозвач „Меридиан“ е излетял от сръбския град Ниш в събота вечерта. Самолетът се разби малко преди 23:00 ч. в нива между две гръцки села на около 40 км западно от международното летище на град Кавала. Всичките осем членове на екипажа са загинали при катастрофата. Минути преди падането пилотът е съобщил на авиодиспечерите, че има проблем с единия двигател и трябва да извърши аварийно кацане. Той е бил насочен към летище Кавала, но така и не е стигнал до там.

Фюзелажът на четиримоторния турбовитлов самолет от съветската епоха се е влачил по земята в продължение на 170 метра преди да се разпадне. Местните жители съобщават, че са видели огнено кълбо и два часа след катастрофата са чували експлозии. Кадри от дрон показват, че от самолета са останали само малки части.

Сръбският министър на отбраната Небойша Стефанович заяви на пресконференция в неделя, че самолетът е превозвал 11,5 тона боеприпаси за минохвъргачки сръбско производство за Бангладеш, който е бил купувачът. Самолетът е излетял от град Ниш и е трябвало да направи междинно кацане в Аман, Йордания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай