Страх в САЩ от удвояване на случаите на COVID-19

Според Антъни Фаучи това може да се случи, ако американците не предприемат мерки

Страх в САЩ от удвояване на случаите на COVID-19 | StandartNews.com

Топ експертът по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди, че броят на потвърдените случаи на COVID-19 за ден може да се удвои. Според Фаучи това може да се случи, ако американците не предприемат мерки.

В Сената Фаучи каза, че сегашният брой от 40 000 нови случаи на ден може да стигне 100 000. Той изрази опасения, че страната се движи в грешната посока и обстановката може да се влоши ако хората не спазват указанията на федералните власти. Указанията включват носене на маски от всички, които на навън, избягване на тълпи от хора и спазване на социална дистанция.

САЩ са страната с най-много случаи на COVID-19 - около 2,6 милиона.  Към момента загиналите вследствие на коронавируса са поне 124 000.

Най-тревожна е ситуацията във Флорида и Тексас, които са сред десетките щати, обявили скок в броя на инфектираните, на фона на задвижения процес по рестрат на икономиката. Негативната тенденция доведе до нови рестрикции, които включват карантина за пътуващи от някои щати.

Междувременно смятаният за кандидат на демократите за президент Джо Байдън отправи нова атака срещу президента Доналд Тръмп като го обвини, че в началото е умаловажил кризата и че е настроил хората едни срещу други. От екипа на Тръмп защитават действията на президента и казват, че Байдън умишлено създава страх и е против успеха на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай