Страх от ебола тресе и Прищина

Страх от ебола тресе и Прищина | StandartNews.com

Чехия започва проверки по летищата от 21 октомври

Страхът от ебола обхвана и косовската столица Прищина, след като пациент със симптоми на болестта бе приет в местна болница, съобщиха вчера македонските медии.

Пациентът наскоро пътувал на хадж в Мека и според властите там може да е влязъл в контакт със заразени от ебола. По-късно обаче бе съобщено, че пациентът не страда от ебола.

Междувременно Чехия обяви, че от 21 октомври въвежда проверка за симптоми на ебола на всички международни летища. "Нашата цел е получаване на точна информация за пътниците, пристигащи от "рисковите зони" и техните контакти. А ако някой от тях покаже признаци на заразяване с вируса, епидемиолозите трябва да имат възможност бързо да го поставят под карантина", каза министърът на здравеопазването Сватоплук Немечек. Медицински контрол ще се упражнява на летищата в Прага, Бърно, Острави, Карлови Вари и Пардубице.

В САЩ пък се оказа, че втората медицинска сестра, заразена с вируса - Амбър Винсън, се е разболяла и е била заразна четири дни по-рано, отколкото се смяташе досега. Също така тя е летяла със самолет два пъти, а не веднъж, както бе съобщено по-рано. По последни данни жената се чувствала зле още от миналия петък, когато летяла от Далас до Охайо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай