Столтенберг звънна в Полша, европейски лидери на тръни

Съветът за национална сигурност на Полша провежда извънредно заседание

Столтенберг звънна в Полша, европейски лидери на тръни | StandartNews.com

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви тази вечер, че е важно да се установят всички факти за това какво е причинило смъртоносната "експлозия" в Полша, след като проведе разговори с президента Анджей Дуда, предаде БГНЕС.

След ракетите: Мощен призив от Зеленски

"Разговарях с президента Дуда за експлозията в Полша. Изказах съболезнованията си за загубата на човешки животи. НАТО следи ситуацията и съюзниците провеждат внимателни консултации. Важно е всички факти да бъдат установени", написа Столтенберг в Туитър.

Украйна врътна кранчето на Унгария, Орбан с извънреден ход

Докато Съветът за национална сигурност на Полша провежда извънредно заседание, правителството получава все повече изрази на подкрепа от съюзниците от НАТО.

НАТО с първи думи за Полша, какво следва

Министърът на външните работи на Германия Аналена Баербок написа в Туитър: "Следим внимателно ситуацията и сме в контакт с нашите полски приятели и съюзници от НАТО".

Каква е истината? Пентагонът се изказа за ракетите в Полша

Нидерландският министър-председател Марк Рюте също публикува съобщение в Туитър: "Сега е важно да се установи какво точно се е случило".

Москва проговори за падналите в Полша ракети

Френският президент Еманюел Макрон също заяви, че е в контакт с Полша и предвижда разговори по повод инцидента преди срещата на Г-20 утре.

Членки на НАТО с първа реакция след драмата в Полша

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който председателства срещата на върха на ЕС, написа в Twitter: "Шокиран съм от новината, че ракета или друг боеприпас е убил хора на полска територия. Изказвам съболезнования на семействата. Подкрепяме Полша. В контакт съм с полските власти, членовете на Европейския съвет и други съюзници".

Извънредно! Руски ракети паднаха в Полша, има жертви

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай