Стенли Кубрик: Аз режисирах "кацането" на Луната

Стенли Кубрик: Аз режисирах "кацането" на Луната  | StandartNews.com

Популярният режисьор Стенли Кубрик признава в интервю в края на миналия век, че американски астронавти никога не са стъпвали на Луната. Във видео, което излезе наяве в последните дни, но е заснето през март 1999 година, легендата във филмовия бизнес, заявява, че самият той е бил режисьор на "кацането" на естествения спътник на Земята.

Документалното видео за Кубрик е дело на Т. Патри Мъри. То е заснето 4 дни преди режисьорът да си отиде от този свят.

Американският астронавт Нийл Армстронг става първият човек стъпил на Луната на 21 юли 1969 г., когато произнася знаменитите думи: "Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."

"Теоретиците на конспирацията бяха прави в този случай. Извърших огромна измама на американската общественост, която сега ще разясня, включваща правителството на САЩ и НАСА, а именно, че кацанията на Луната са фалшифицирани и аз бях този, който засне фалшификациите", казва Кубрик и добавя, че в продължение на години не е можел да говори за това, а причината - декларация за конфиденциалност.

"Правителството беше наясно с всичко и се възползва, за да прави измама, след измама, след измама. Не е тайна, че НАСА винаги е искала да изпълни това пророчество на Кенеди", признава още Кубрик.

Той все пак признава, че се чувства както виновен, но и горд от работата си за НАСА. Всичко се е случило в продължение на 16 месеца, на специално изградена сцена в Хънтсвил, Алабама, където са създадени кадри за първото кацане на Луната.

Той е поискал интервюто да не бъде публикувано най-малко 15 години след смъртта му.

Все пак съществуват основателни подозрения, че фалшифицирано е интервюто на Кубрик, а не и кацането на Луната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай