Старт на предизборната кампания в Сирия на фона на война

Старт на предизборната кампания в Сирия на фона на война | StandartNews.com

Дамаск. На фона на гражданската война в Сирия днес стартира кампанията преди президентските избори в страната, които са насрочени за 3-и юни, предаде ИТАР-ТАСС.

Общо трима са кандидатите, които ще се включат в борбата за поста - действащият държавен глава Башар Асад и двама представители на т. нар. „лоялна опозиция". От блока Народен фронт за промяна и освобождение се включва 43-годишният комунист от Алепо Махер Хаджар, а 54-годишният либерален бизнесмен Хасан Абдел Иляхи ан Нури представлява Националната инициатива за реформи.

Първоначално имаше 24 кандидатури, от които обаче само трима успяха да получат необходимата им подкрепа от най-малко 35 депутати от парламента.

Председателят на парламента Мохамад Джихад ал Лахам наблегна на факта, че „сирийският народ ще избира държавен глава в условията на враждебна информационна кампания, водена от западните и арабските медии".

"Тези, които воюват срещу Сирия, не крият озлоблението си от факта, че изборите ще бъдат проведени в срок", допълни Лахам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай