Станало недоразумение: Бали ще приема и бедни туристи

Очаква се островът да отвори за чужденци през ноември

Станало недоразумение: Бали ще приема и бедни туристи | StandartNews.com

Индонезийските власти отрекоха информацията, че няма да приемат бедни туристи и такива, които организират нискобюджетни пътувания само с раница на гръб (известни на английски като "бакпакъри" - backpackers).

Миналата седмица излезе информация, според която при предстоящото отваряне на страната за чуждестранни туристи бедните посетители няма да са добре дошли.

"Ще се стремим към качествен туризъм в Бали, затова няма да допуснем бакпакъри, когато планът за отваряне бъде пуснат в действие в близко бъдеще," се казваше в изявление на министъра на морските дела и инвестициите Лухут Бинсар Паджайтан пред местното издание "Bali Sun".

Бали не иска бедни туристи, ще ги отсява, щом отвори

След като тази информация се появи във всички световни медии, говорителят на министъра обяви, че е станало недоразумение и министърът е имало предвид, че няма да допуснат "посетители, които нарушават правилата и изискванията за безопасност, както и законите и изискванията за имиграция". В изявлението се допълва, че всички чуждестранни туристи ще бъдат добре дошли в Бали, ако се съобразяват с мерките.

Макар все още да не е обявена точна дата за отварянето на границите на страната за чужденци, според публикация в Ройтерс здравният министър на страната предполага, че това ще се случи през ноември, когато поне 70% от подлежащите на ваксиниране са получили поне една доза.

В момента посетителите на Бали трябва да са ваксинирани, да си направят три PCR теста преди да влязат на острова, а след това да прекарат 8 дни в задължителна карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай