Стана ясно кога ще са изборите в Гърция, кой води в анкетите

Има нови тенденции в страната след ужасяващата влакова катастрофа

Стана ясно кога ще са изборите в Гърция, кой води в анкетите | StandartNews.com

Изборите за нов парламент на Гърция ще се състоят през май, съобщи в телевизионно интервю премиерът Кириакос Мицотакис. Това е с месец по-късно от очакваното.

Последните проучвания на общественото мнение обаче показват стопяване на преднината, която има партията на Мицотакис "Нова демокрация" пред опозиционната СИРИЗА. Тенденцията се забелязва след влаковата катастрофа преди месец, в която загинаха 57 души.

Инцидентът предизвика вълна от протести в страната, а недоволните обвиняват управляващите, че дълго са игнорирали предупрежденията на синдикатите за проблеми в железопътния транспорт. В интервюто Мицотакис призна, че посещението на мястото на трагедията е било "тежко", но че няма намерение да подава оставка.

Днес Гърция пуска и първите влакове след катастрофата. От железопътната компания поясняват, че движението им ще е при напълно променена система. Първите товарни композиции ще извозят контейнери към България.

Поради големия брой стоки, които престояват на гръцките гари властите ще пускат по два товарни влака на ден по посока София и Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай