Стачен капан в Гърция блокира туристи

Стачен капан в Гърция блокира туристи | StandartNews.com

Поне 500 българи са блокирани на гръцките острови след като фериботите спряха работа. Това алармираха наши туристи тази сутрин от о. Санторини.

"Принудени сме да си плащаме допълнителните нощувки, не се предлага никаква алтернатива, обясниха пред "Стандарт" те.

Профсъюзите в Гърция обявиха тридневна обща стачка на връх Гергьовден в знак на протест срещу парламентарния вот за новата серия от мерки за икономии, предаде АП.

Два големи синдиката на държавните служители са потвърдили участие в стачката, съобщава "Медиапул".

От днес всички държавни, общински и частни услуги - от събирането на смет до телевизионни програми и транспорт, ще бъдат прекратени или нарушени за три дни.

В съответствие с решението на Изпълнителния съвет на Общогръцката федерация на журналистите към стачката ще се присъединят всички държавни и частни медии - вестници, телевизионни канали и радиостанции. От 6 сутринта в петък до 6 часа в неделя няма да бъдат излъчвани новинарски програми.

Фериботните линии ще бъдат спрени за 4 дни, обявиха от Общогръцката федерация на моряците. Днес няма да работят метрото, тролеите, автобусите и трамваите.

Още протестни шествия ще изпълнят Атина и други големи градове утре и през уикенда.

Очаква се пенсионните и данъчни планове, заради които хората протестират да бъдат обсъждани този уикенд в гръцкия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай