Срещата на Путин и Ким Чен Ун продължи три часа и половина

Два часа са говорили на четири очи

Срещата на Путин и Ким Чен Ун продължи три часа и половина | StandartNews.com

Това е първото посещение на Ким Чен Ун в Русия

Първата среща на руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун във Владивосток завърши.Разговорите продължиха три часа и половина, а почти два часа държавните глави са говорили на четири очи.

Според Путин разговорът с лидера на КНДР се оказал "задълбочен". Така бяха засегнати темите за двустранните отношения, перспективите за развитие на сътрудничеството, както и ситуацията на Корейския полуостров.

„Имахме много съдържателен обмен на мнения по въпроси от взаимен интерес и се надявам, че нашите разговори ще продължат в същия полезен и конструктивен план”, каза на свой ред Ким Чен Ун.

Срещата се проведе в една от сградите на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.

Това е първото посещение на Ким Чен Ун в Русия, както и първото му пътуване зад гграница след преизбирането му за председател на държавния съвет на КНДР. Според източник на РИА Новости, след срещата на върха, ръководителя на Северна Корея го очаква културна програма. Във Владивосток той ще остане до вечерта на 26 април.

Предишните преговори на върха се състояха през 2011 г., когато Ким Чен Ир се срещна с Дмитрий Медведев в Улан-Уде.

Владимир Путин посети Северна Корея преди 19 години, като това е било първото посещение на високо равнище в историята на отношенията между Русия и КНДР. През 2001 г. Ким Чен Ир дойде в Москва, а година по-късно във Владивосток се проведе срещата на върха Москва-Пхенян.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай