Сръбският премиер черпи журналисти с кебапчета

Сръбският премиер черпи журналисти с кебапчета | StandartNews.com

Сръбският премиер Александър Вучич почерпил с вино и кебапчета журналистите на годишната си пресконференция миналата седмица, съобщава изданието Balkan Insight. За да разчупи леда с представителите на медиите, той лично сервирал вкусната храна.

Пресконференцията се провела в луксозната резиденция "Бокелка" в елитния белградски квартал "Дедине", като събитието било разделено на две части: формална 45-минутна сесия за въпроси и отговори и неформален прием, по време на който Вучич сервирал лично кебапчета и вино на журналистите. На събитието присъствали 50 репортери от телевизионни и печатни меди. Импровизираното парти обаче било в тясна зала и според медиите една от присъстващите репортерки е припаднала. Премиерът пък веднага се втурнал да помага. "Добрият домакин трябва да държи гостите си добре нахранени и да внимава да не са жадни", заявил Вучич пред гостите си.

Според Balkan Insight по време на медийното събитие са станали очевидни две неща - "оригиналните умения на Вучич във връзките с обществеността и импотентността на сръбските медии".

Основна тема на пресконференцията са били предсрочните парламентарни избори и отношенията между Белград и съседите му, по-специално Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай