Сноудън ще бъде част от фондация "Свобода на печата"

Сноудън ще бъде част от фондация "Свобода на печата" | StandartNews.com

Едуард Сноудън ще стане част от борда на директорите на фондация "Свобода на печата". Бившият сътрудник на американското разузнаване е получил специална покана за своето участие.

Сноудън има готовност да си сътрудничи с "такива видни американци като Даниел Елсбърг", пише фондацията на своя сайт.

Бившият заместник на помощник-секретаря по отбраната Даниел Елсбърг, който през 60-те години на миналия век организира изтичането на документи на Пентагона за войната във Виетнам, британският журналист от в. "Гардиън" Глен Грийнуолд, който е известен с публикуването на материали за разкритията на Сноудън, както и американският актьор Джон Кюсак, влизат в борда на "Свобода на печата".

Фондацията е създадена през декември 2012 г., пише БГНЕС. Подкрепа и защита на журналисти, стремящи се към откритост на информацията, представляваща обществен интерес, са основните й цели на работа. Повече от 500 хиляди долара събра организацията през 2013 г, за да подпомогне работата на скандалния сайт "Уикилийкс" и други.

Стандарт Нюз припомня, че в момента Едуард Сноудън се намира в Русия, където получи временно убежище. Той избяга от САЩ през май миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай