Снимаш Орбан - уволнен си!

Това се случи с редактор на унгарски вестник

Снимаш Орбан - уволнен си! | StandartNews.com

Редактор на унгарски вестник беше уволнен в сряда заради публикуването на снимка на семейството на премиера Виктор Орбан, предаде БГНЕС

Петер Рожа, редактор на клонящия вляво седдичник "168 Ora", беше уволнен, тъй като снимката "премина границата на добрия вкус", тъй като включва малки деца, каза собственикът на вестника пред уебсайта Media1.

Снимката, на която 57-годишният премиер позира у дома със съпругата си и пет деца, чиято възраст варира от 16 до 31 години, е получена от официалния уебсайт на Орбан. Но Пал Милкович, директор на собственика и издателя на вестника, заяви пред Media1.hu, че снимката буди етична тревога.

Той допълни, че освен това кадърът не е свързан пряко с предмета на статията, критичен анализ на държавната политика за стимулиране на ражданията и преодоляване на демографския спад.

"Независимо от политическите роли, които играят техните родители, децата трябва да бъдат защитени и да не бъдат използвани за целите на политически послания или да ги превръщат в обекти на омраза", каза Милкович.

Около 80 журналисти от Index, почти цялата редакция, подадоха оставки през юли, след като техният редактор, който предупреди за нарастващия политически „външен натиск“ върху уебсайта, беше уволнен. Уебсайтът продължава да работи в по-малък мащаб, докато се опитва да наеме нов персонал.

През последните години повечето независими медии или са прекратили бизнеса си, или са били закупени от правителствени съюзници, получавайки доходоносни потоци от държавна реклама.




 



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай