Смърт в Япония. Какво става?

Четворно убийство хвърли в ужас страната на изгряващото слънце

Смърт в Япония. Какво става? | StandartNews.com

Млад фермер е арестуван днес от японската полиция. За него е подозирано че е извършител на 4 убийства.Сред убитите са двама полицаи-в Накано и Префектура нагано, намиращи се в Централна Япония,предаде Франспрес, цитирано от БТА.

Масовото убийство шокирало цяла Япония.Тридесет и една годишният Масанори Аоки е заподозрян, че е намушкал смъртоносно с дълъг нож вчера следобед една жена насред полето.Когато на местопрестъплението дошли двама полицаи, той ги застрелял с ловна пушка, след което се барикадирал в дома си.

Той живеел заедно с баща си, майка си и леля си. Бащата бил общински съветник в Накано.Последвала е полицейска обсада на къщата. Двете жени успели да избягат от нея. Междувременно полицията установила, че преди това мъжът е нападнал още една жена. Тя била тежко ранена и починала по-късно.

Масовият убиец бил арестуван малко след 4,30 тази сутрин.Към момента мотивите за масовото убийство остават неизяснени. Според съседи, мъжът бил спокоен човек, посветил се на отглеждането на стафиди.Началникът на полицията в Нагано Ивао Кояма описва престъплението като "акт на изключителна омраза, потресъл не само жителите на префектурата, но цялото японско общество.

По случая е започнало разследване, в което са мобилизирани 100 следователи.Убийствата в Япония са рядкост, където носенето на огнестрелни оръжия еобект на строги законови разпоредби.

През 2022 г. в страната са били убити согнестрелно оръжие само 4 души. Но миналата година Япония бе разтърсена от убийството със самоделноогнестрелно оръжие на бившия премиер Шиндзо Абе по време на митинг в Нара.

 А миналия месец мъж бе арестуван, след като хвърлил самоделно взривно устройство по посока напремиера Фумио Кишида по време на негово посещение в малко риболовно пристанище в префектура Вакаяма.Кишида не пострада при тази атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай