Четвъртък,

Скандал! Косово с отровен удар към Вучич

От: Редактор -
1936
Скандал! Косово с отровен удар към Вучич
A
A
A

Премиерът Албин Курти, говорейки за странните изявления на сръбския президент Александър Вучич, че институциите на Косово „подготвят ликвидирането на нашия народ в северната част“, каза, че когато Белград говори за насилие и убийства, все едно говори за себе си, а не за Косово. По думите на Курти само институциите на Косово говорят от името на Косово.

Той каза, че е премиер на надеждата и прогреса, докато Сърбия има президент на страха и заплахата.

„Когато говорят за насилие, когато говорят за убийства, те говорят за себе си, говорят за своето въображение, мисли и планове, те не говорят за нашата република.

Правителството на Република Косово говори за нашата република, институциите ни говорят за държавата ни. Първи август щеше да е напълно спокоен и щеше да е първият работен ден от седмицата на осмия месец от годината, но на 31 юли тези барикади бяха поставени от хората, които насърчаваха, планираха, подготвиха и финансираха незаконните структури, които се превърнаха в престъпни банди по улиците в Северно Косово.

Така че, когато говорят, те не говорят за нас, а за себе си. Ние сме за мир, за сигурност, за дългосрочна стабилност и трябва с нашата държава да защитаваме не само суверенитета и териториалната цялост, но и демокрацията, конституционността, върховенството на закона и никога да не забравяме -напредъка“, каза Курти.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички