Сирийската армия освободи напълно град Палмира

Сирийската армия освободи напълно град Палмира | StandartNews.com

Сирийската правителствена армия със съдействието на местното опълчение е освободила напълно древния град Палмира от „Ислямска държава", съобщава ТАСС.

Новината за освобождението на града идва от сирийски военни източници. Операцията по освобождението на Палмира продължи около седмица.

На 25 март сирийската армия успя да освободи археологическия комплекс на града. Още вчера войниците на сирийската армия свалиха знамето на терористичната групировка от хълма, на който е разположена древната крепост. Тогава обаче терористите започнаха да обстрелват хълма от танк със зенитни оръдия и минохвъргачки.

В петък пък беше съобщено, че офицер от руските специални служби е загинал в Сирия по време на изпълняване на задача по насочването на въздушни удари по терористите в района на град Палмира.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова приветства в Туитър офанзивата за поемането на контрола над древния сирийски град Палмира от „Ислямска държава", чиито бойци унищожиха голяма част от древните паметници на културата в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай