Щракнаха Франсоа Оланд с любовница (Обзор)

Щракнаха Франсоа Оланд с любовница (Обзор) | StandartNews.com

Безпрецедентен скандал избухна във Франция. Таблоидът Closer (същият, който пусна голите снимки на кралската невеста Кейт Мидълтън) изригна със седем страници, озаглавени "Тайната любов на президента". Списанието пише, че Франсоа Оланд се отдал на страсти с една от най-популярните френски актриси Жюли Гайе.

"Около Нова година държавният глава с каска на главата отиде със скутер до квартирата на актрисата. Той свикна да прекарва нощта при нея", твърди Closer. Списанието публикува замъглени папарашки снимки на Жюли с двама мъже - единият според изданието е бодигардът на Оланд, а другият - самият президент. Франсоа отишъл да преспи при любовницата, използвайки моторчето, за да се възползва от прикритието на обикновеността. Според Closer Оланд пристигнал в апартамента на Жюли, носейки чанта, пълна с кроасани.

Четиридесет и една годишната актриса в края на март бе подала оплакване в прокуратурата с молба да бъдат открити авторите на слух, разпространен в интернет, който й приписваше връзка с Франсоа Оланд. Клюката се поддържаше с временни кратки публикации, но сега е първият случай, в който те бяха придружени от папарашки снимки.

Официално президентът живее с журналистката Валери Трирвильор. А преди нея той бе мъж на бившата кандидат-президентка Сеголен Роаял, от която има четири деца.

Реакцията на Франсоа Оланд не закъсня. Пред АФП той заяви, че въпросният материал е "атака срещу правото му на личен живот". Но нито отрича, нито потвърждава. Оланд обяви още, че обмисля да заведе съдебно дело срещу Closer.

Хубавата Жюли

Жюли Гайе прави дебюта си като актриса през 1993 година. Има над 50 роли в телевизията и киното. Най-известните филми с нея са "Може ли да се целунем?" и "Моят най-добър приятел. През 2003-а хубавицата се омъжва за режисьора Сантяго Амирогена, от когото има две деца. Няколко години по-късно обаче Жюли и Сантяго се развеждат. Последната й роля бе в комедията "Външно министерство". Там тя играе дипломат, с което предизвика и коментари като: "Вероятно новото й гадже я е научило как да играе политическа роля". Гайе никога не е крила левите си пристрастия. Тя се появява в промоционалното видео на Оланд преди изборите за президент през 2012 г. В клипчето младата дама казва за Франсоа, че е "страхотен, скромен и някой, който наистина умее да изслушва" - политически качества, които след разкритието придобиват и интимен привкус. Гайе се е появявала и на няколко събития, организирани от Оланд. Майката на Жюли е хирург, а баща й е търговец на антики. Неин колега я описва като момиче с "рокендрол" темперамент.

"Тя е жизнена, естествена и много внимателна", издава актьорът, близък до спряганата любовница на президента. В едно от последните си интервюта Жюли споделя, че умее да комбинира много роли. "Аз съм жена, приятел, интимен партньор и майка". Гайе казва още, че никога не е била привличана от парите в киното и винаги е играла за удоволствие. Влизала е в огромно разнообразие от образи - от проститутка до лесбийка.

Валери е в паника

Ситуацията е най-неблагоприятна за първата дама Валери Трирвильор, която няма как да не бъде особено притеснена от клюката. Приятелката на Франсоа Оланд е журналистка, политически коментатор, два пъти разведена, майка на 3 деца. Описват 47-годишната дама като самоуверена и елегантна, естествена, образована, стилна, независима. Тя успя да замести в сърцето на французите дори изискана мацка като Карла Бруни. Всички помнят как в нощта на изборите Оланд извика на сцената Валери и нежно я целуна под звуците на шлагер Едит Пиаф, последва и танц. Франция за пръв път има и президентска двойка без сключен брак. Вероятно ще е до време, защото ако подозренията на Closer се окажат истина, с връзката им е свършено. И единствената причина да запазят отношенията си би била политическа - президентският имидж винаги е подложен на риск, щом стане дума за любовници и изневери.

Самата Валери също пострада от папараците. Преди време тя се опита да попречи на публикация във френски медии на нейни снимки по черен бански на плажа. Фотосите все пак се появиха в списание VSD и после плъзнаха по сайтовете. Тогава Оланд и журналистката почиваха в лятната президентска резиденция "Форт Брегансон" в Южна Франция и са били заснети на плажа пред нея.

Валери пострада сериозно от атаките на французите, след като в "Туитър" се появи нейно съобщение, в което обявява подкрепата си за кандидат за депутат, опонент на екссъпругата на Оланд - Сеголен. Тогава бившата жена реагира с особено раздразнена публикация, в която се нахвърли на новото гадже на президента.

Малко след като Оланд се настани в горещото кресло, журналист от френската телевизия RTL беше уволнен заради скандален коментар по адрес на самата Валери. В акаунта си в "Туитър" Пиер Салвиак, спортен коментатор и специалист по ръгби, бе написал: "На всички мои посестрими препоръчвам да спят с когото трябва и така ще имат един ден шанс да станат първи дами."

Екссъпругата

Сеголен Роаял бе жената, с която Оланд сподели най-много години от живота си. Бракът им продължи четвърт век, а двамата споделяха и семейното пространство, и кариерата. Тя бе кандидат за поста президент на Франция на изборите през 2007 г. и изгуби балотажа от десния лидер Никола Саркози. Няколко месеца след това Сеголен и Франсоа обявиха публично разлъката си, а сега си делят грижите за четирите им деца. Говори се, че двамата искали много по-рано да сложат край на брака си, но изчаквали да свършат изборите, тъй като разведена Сеголен би имала много по-малки шансове. Роаял е заемала поста на министър на образованието, заместник-министър по въпросите на семейството, децата и инвалидите. В парламента влиза като съветник на президента Митеран. Избрана е за депутат през 1998 г.

През ноември 2008 г. след вътрешни избори за главен секретар на социалистическата партия, Роаял загубва със 102 гласа по-малко от Мартин Обри - измежду над 137-те хиляди подадени гласове. Обри декларира, че ще работи съвместно с Роаял за обновяване на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай