Шпионинът от Москва ровел за Тамерлан

Шпионинът от Москва ровел за Тамерлан | StandartNews.com

Москва. Американецът, който бе заловен, докато се опитваше да вербува руски таен агент в Москва, е търсил информация във връзка с разследването на атентата в Бостън, предаде АФП. Американецът Райън Фогъл се е опитал да установи контакт с руски агент от Кавказ, където живее семейството на братята Царнаеви, които досега са единствените заподозрени като организатори на атентата по време на Бостънския маратон.

В сряда американският посланик в Русия Майкъл Макфол отново е бил привикан от руското външно министерство заради скандала с предполагаемия агент на ЦРУ. Той работил под прикритие като трети секретар в политическия отдел на американското посолство в Москва и се пробвал да вербува агент на руските тайни служби.

Междувременно западните медии се отнесоха по-скоро с ирония към шпионския скандал. "Ню Йорк Таймс" е удивен от следния "парадокс": как САЩ - страна, способна да ликвидира терористи с дистанционно управляеми безпилотни самолети, е изпратила в Москва шпионин, "въоръжен" с компас, карта, стар мобилен телефон и перука. "Името ми е Блонд. Джеймс Блонд", шеговито писа вестник "Дейли мейл", допълвайки, че заловеният тъмнокос шпионин с руса перука по-скоро прилича на Остин Пауърс, отколкото на Джеймс Бонд. Случилото се повече напомня на "бал с маски, отколкото на шпионски трилър", писа от своя страна "Уолстрийт джърнъл". Директорът на вашингтонския музей на шпионажа Питър Ърнест потвърждаваа, че шпионските перуки са останали в миналото с края на студената война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай