Шойгу смрази руснаците! С това искане

За числеността на руските въоръжени сили

Шойгу смрази руснаците! С това искане | StandartNews.com

Неприятна новина за руснаците се очертава след Нова година.

Числеността на руските въоръжени сили трябва да достигне 1.5 млн. души, а възрастта, в която се пращат повиквателни, да се увеличи от 18 до 21 години. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред колеги от институцията.

Промяната означава, че щатният брой военнослужещи трябва да се увеличи с 350 хил. души, тъй като заложеният в последния указ на президента брой е 1 150 626 души.

Руският президент Владимир Путин, който по-рано заяви на същото събитие, че Русия е готова да предостави колкото е необходим ресурс на армията за целите на войната ѝ в Украйна, изрази съгласие с инициативата. Путин даде да се разбере, че обсъжданията "в подробности" по темата с Шойгу тепърва предстоят=

Наборната възраст, на която хората трябва да получават повиквателни, трябва да е максимално 30 години; според сега действащото законодателство, когато те се пращат на 18, максималната е 27. Шойгу предлага да се разреши сключване на договор от наборниците още от първия ден. По думите му това трябва да е възможно "по желание на гражданите".

Конкретното предложение на Шойгу е при 1.5 млн. военнослужещи 695 хил. да са на договор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай