Шойгу плаши с нови акции в подкрепа на ядрения чадър

Русия ще работи и за подобряване на бойните възможности на ядрените си сили

Шойгу плаши с нови акции в подкрепа на ядрения чадър | StandartNews.com

Руската страна ще обърне специално внимание на изграждането на инфраструктура за ядрените си сили през 2023 г., заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Той каза, че Русия ще работи и за подобряване на бойните възможности на ядрените си сили и че се изграждат съоръжения за разполагане на нови ракетни системи. Русия разполага с най-големия запас от ядрени оръжия в света от близо 6000 бойни глави, предаде Ройтерс.

Президентът Владимир Путин постави завзетите от Русия територии в Украйна под ядрения чадър на Москва и предупреди, че е готов да защитава "териториалната цялост" на Русия с всички налични средства. Съединените щати заявяват, че са предупредили Русия за последиците от евентуална употреба на ядрени оръжия.

Тази седмица Русия и САЩ трябваше да проведат в Кайро разговори по съществуващия им договор New START, който ограничава броя на бойните глави.

Но Москва се оттегли в навечерието на срещата и обвини САЩ в „токсично антируско поведение“ и опит да манипулират договора в своя полза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай