Шолц разкри следващия ход на Путин

Държавният глава на Руската федерация е заслепен от имперски фантазии за господство, каза той

Шолц разкри следващия ход на Путин | StandartNews.com

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е заслепен от имперски фантазии за господство. Това подчерта канцлерът на ФРГ в рамките на конференция на международната католическа общност, проведена в Берлин, съобщава германският вестник BILD.

Шолц подчерта, че пацифистите имат право да се противопоставят на всяко кръвопролитие. Но в реалния живот понякога трябва да се защитите от агресор с оръжие в ръцете си.

"Всеки ден украинците защитават свободата си, родината си, живота си от имперските, исторически заслепени фантазии за господството на владетеля на Кремъл", коментира германският канцлер. Според него, когато се говори за мир в Украйна, трябва да се "пазим от псевдо решения, чието име само съдържа думата "мир".

Шолц отрече съобщенията, че през март 2022 г. Русия и Украйна са били близо до мирно споразумение, което е било блокирано от САЩ и Великобритания.

"Всичко, което беше възможно на базата на взаимно разбирателство, беше унищожено. Защото руският президент само използва времето, за да прегрупира войските в Украйна след неуспешната атака срещу Киев и да започне настъпление срещу Източна Украйна", увери Шолц, цитиран от "Фокус".

Той нарече основата на мира "съзнанието от руското ръководство, че става дума за изтегляне на войските: "Тогава ще има възможност за преговори. И украинското правителство ще участва в тях."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай