Шокиращи разкрития за ученика убиец от Белград

В Сърбия предстоят 3 дни траур

Шокиращи разкрития за ученика убиец от Белград | StandartNews.com

Сърбия продължава да тъгува, предстоят 3 дни траур. 13-годишният ученик, който извърши кървавата атака, вече е настанен в психиатрична болница. Това каза за Bulgaria ON AIR кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова.

По думите ѝ Коста Кечманович е най-суровият масов убиец-дете в историята на света.

"Той няма 14 години - законната граница, под която той не може да носи отговорност за своите постъпки, независимо от броя на жертвите. Тук се поставя въпросът дали масовото убийство ще бъде мрачен сценарий за скачените съдове, защото днес в училище, недалеч от Белград, избухна инцидент. Ученик донесе пластмасов пистолет в училище и след минутата мълчание за загиналите ученици го е насочил към съучениците си. Полицията реагира веднага, бащата на ученика е арестуван", разказа Юрукова.

ВИЖ ОЩЕ: Скръб и ужас след масовото убийство в Белград

Същевременно сръбската полиция апелира всички собственици на оръжия да ги държат заключени, за да не може децата да достигнат до тях. Започват и нови проверки за притежателите на оръжия.

"Сестричката на убиеца учи в същото училище и тя е била на няколко метра от брат си, когато той е стрелял. Тя е в тежко психическо състояние и е под наблюдение", допълни журналистът.

Има информация, че тийнейджърът е застрелял и момичето, в което тайно бил влюбен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай