Шок! Управител на гробище проговори за погребението на Пригожин

Отбелязва се, че на погребението е имало 20-30 души и не е имало хора във военна униформа

Шок! Управител на гробище проговори за погребението на Пригожин | StandartNews.com

Администраторът на Пороховското гробище в Санкт Петербург, където е погребан ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщи неизвестни досега подробности, предаде News.bg.

"Всичко мина тихо, спокойно, без шум. Хората не бяха почти нищо. Нямаше и салюти. Нямаше и военни. Едно нормално погребение с елементи на ВИП. Това е повече пясък, знамена от всякакъв вид, кадифена тапицерия на гроба, скъп ковчег, обикновените погребения не се правят по този начин", каза управителят, цитиран от "Важни истории".

Отбелязва се, че на погребението е имало 20-30 души и не е имало хора във военна униформа.

Съобщава се също, че гробът на Пригожин е посещаван по-специално от вдовицата и дъщеря му.

А посетителите са били претърсвани, преди да влязат. Преди погребението на гробището е имало много служители на реда, наблизо са били паркирани няколко автобуса на Росгвардия. Съобщава се също, че някои служители на правоохранителните органи са прекарали нощта в близост до гробището.

Ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин беше погребан на 29 август в Пороховското гробище в Санкт Петербург. Пригожин е бил погребан до баща си.

Преди това беше известно, че погребението на Пригожин се е състояло в закрит формат. В пресслужбата му отбелязаха, че всички, които желаят да се простят с него, могат да посетят Пороховското гробище. В обкръжението на починалия Пригожин заявиха, че погребението му се е състояло в такъв формат по молба на роднините му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай