Шок на Острова! Какво реши новият премиер

Настава напрежение в Кралството

Шок на Острова! Какво реши новият премиер | StandartNews.com

Повишаване на данъците обмисля новият министър-председател на Обединеното кралство Риши Сунак. Целта е да покрие дефицита в размер на 50 милиарда лири в държавния бюджет на Великобритания, съобщава вестник The Financial Times, като се позовава на източници от Министерството на финансите в Лондон.

По-рано бе съобщено, че Сунак преразглежда въпроса за повишаване на данъците и значително намаляване на държавните разходи на фона на подобряване на състоянието на финансите на страната. От Министерството на финансите на свой ред съобщиха, че новият ръководител на ведомството Джереми Хънт ще представи средносрочния финансов план на правителството на 17 ноември.

Според изданието премиерът на Великобритания и финансовият министър са се договорили за увеличение на данъците .

"Ще бъде трудно. Въпросът е, че всеки ще трябва да плаща повече данъци, ако искаме да запазим обществените услуги. След като взехме назаем стотици милиарди лири поради (пандемията от) коронавирус и внедрихме масивна подкрепа за покриването на сметките за електричество, ние няма да може да запълним дупката в бюджета само чрез съкращаване на разходите“, цитира вестникът служител на финансовото министерство в Лондон, пожелал анонимност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай